Updates

Ontwikkeling hydrofoils

De afgelopen jaren is het team druk bezig geweest met het ontwikkelen van eigen draagvleugels, ook wel foils genoemd. Deze foils zorgen ervoor dat wanneer de boot sneller gaat varen deze uit het water getild word en de weerstand drastisch verlaagd wordt.

Nadat het team hun eerste set vleugels ontworpen en getest had, besloot men dat het beter moest! De ontwikkelaars keerden terug naar de tekentafel hebben en stelde drie doelen voor de toekomst:

  • hydrodynamisch efficiënte vleugels
  • mechanisch sterke vleugels
  • een volledig geautomatiseerd ontwerpproces’
Inmiddels zijn we in staat, met enkele gegevens van de boot, een draagvleugel te ontwerpen die aan de bovenstaande eisen voldoet.

Kennis delen is voor ons van grote waarde. Wat ons heeft doen besluiten onze kennis te documenteren en met anderen te delen.

Nieuw concept aandrijflijn

Sinds kort is het team begonnen met ontwerpen van een nieuwe aandrijflijn. De huidige aandrijflijn bestaat uit een enkele schroef. Deze is verantwoordelijk voor de voortstuwing van de gehele boot. 

In het nieuwe concept wat het team aan het ontwikkelen is wil men een 4kW in-line aandrijflijn ontwerpen met een contra-roterende schroef.

In-line betekent dat de motor, tandwielkast en beide schroeven achter elkaar geplaatst worden. Een contra-roterende schroef is een schroef bestaande uit 2 delen die tegen elkaar in draaien. Hiermee wordt de efficiëntie verhoogd en het wiel-effect van de schroef geminimaliseerd. 

Close Menu