Het team

Thomas Romijn

Team captain

Ik ben Thomas Romijn, 21 jaar oud en teamcaptain van het DB-20 Solar Boat Team. Ik heb Healthcare Engineering gestudeerd in Heerlen, en op dit moment ben ik werkzaam bij HDM-Pipelines als Technisch Adviseur . Als teamcaptain ben ik het centrale aanspreekpunt voor mensen binnen en buiten het team. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor zaken zoals de planning, communicatie met de sponsoren en zorgen dat het financiële plaatje klopt. Bovenal vind ik het belangrijk dat iedereen plezier heeft.

Johannes de Groot

First pilot

Ik ben Johannes de Groot en ik ben 22 jaar oud. Ik kom uit Gauw en reis doordeweeks op en neer naar Leeuwarden waar ik Maritieme Techniek studeer aan de NHL/Stenden. Sinds de HAVO ben ik actief in de solarboot wereld. In die tijd deden we mee aan de Young Solar Challenge. Hierna hebben we met hetzelfde team – en enige uitbreiding – de grote stap gezet naar de V20-klasse. Binnen het huidige team sta ik bekend als ‘first pilot’. Dit betekent dat ik tijdens de solarraces het allerbeste uit de boot moet zien te halen. Daarnaast ben ik tevens betrokken bij de innovaties en techniek van onze V20. Mijn teamgenoten zorgen ervoor dat ik kan racen met de beste boot, aan mij de taak om de concurrentie voor te blijven.

Wytse de Vries

Head Mechanical Engineering

Ik ben Wytse de Vries, 22 jaar oud en kom uit Scharnegoutum. Ik studeer werktuigbouwkunde aan Universiteit Twente. Vanuit het Technasium Bogerman ben ik in aanraking gekomen met Young Solar en zo doorgegroeid naar de V20 klasse. Binnen het team ligt mijn focus hoofdzakelijk bij het ontwikkelen van onze V20. Het tekenwerk, het maken en het testen van onze innovaties is waar ik erg blij van word.

 

Hylke van der Zande

Executive Mechanical Engineer

Ik ben Hylke van der Zande, 18 jaar oud en ik woon in Abbega. In 2020 ben ik geslaagd voor mijn VWO diploma. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen aan de studie Werktuigbouwkunde op NHL Stenden. Dit sluit mooi aan op mijn werkzaamheden bij het team. Zo ben ik onder andere bezig met het verbeteren van de motorcontroller en aandrijflijn.

Na deelname aan de Young Solar Challenge ben ik samen met Jurre toegetreden tot DB-20 Solar Boat Racing. Ik ondersteun Wytse in de engineering. Een leerzame en interessante taak!


 

Dominque Swillens

Electrical engineer

Mijn naam is Dominique Swillens. Ik studeer op het moment Electrical Engineering aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Op uitnodiging van het team heb ik vorig jaar geholpen bij het klaarmaken van de boot voor het wedstrijdseizoen. Dit beviel zo goed dat ik ook mee ben gegaan naar het NK in Akkrum. Hier heb ik veel aan gehad en ik ben uiteindelijk met plezier mee geweest naar alle wedstrijden het afgelopen seizoen.

Binnen het team houd ik mij bezig met de elektronica van de boot en tijdens racedagen ben ik verantwoordelijk voor de logistiek binnen het team.

Close Menu