Het team

Potten Thomas-36

Thomas Romijn

Team captain

Ik ben Thomas Romijn, 20 jaar oud en teamcaptain van het DB-20 Solar Boat Team. Ik studeer Healthcare Engineering in Heerlen. Gedurende de weekenden ben ik thuis in Friesland te vinden. Als teamcaptain ben ik het centrale aanspreekpunt voor mensen binnen en buiten het team. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor zaken zoals de planning, communicatie met de sponsoren en zorgen dat het financiële plaatje klopt. Bovenal vind ik het belangrijk dat iedereen plezier heeft. 

Potten Johannes-34

Johannes de Groot

First pilot

Ik ben Johannes de Groot en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit Gauw en reis doordeweeks op en neer naar Leeuwarden waar ik Maritieme Techniek studeer aan de NHL/Stenden. Sinds de HAVO ben ik actief in de solarboot wereld. In die tijd deden we mee aan de Young Solar Challenge. Hierna hebben we met hetzelfde team – en enige uitbreiding – de grote stap gezet naar de V20-klasse. Binnen het huidige team sta ik bekend als ‘first pilot’. Dit betekent dat ik tijdens de solarraces het allerbeste uit de boot moet zien te halen. Daarnaast ben ik tevens betrokken bij de innovaties en techniek van onze V20. Mijn teamgenoten zorgen ervoor dat ik kan racen met de beste boot, aan mij de taak om de concurrentie voor te blijven.

Potten Wytse-37

Wytse de Vries

Head Mechanical Engineering

Ik ben Wytse de Vries, 20 jaar oud en kom uit Scharnegoutum. Ik studeer werktuigbouwkunde aan het NHL stenden in Leeuwarden. Vanaf het Technasium Bogerman ben ik in aanraking gekomen met Young solar en zo doorgegroeid naar de V20 klasse. Binnen het team ligt mijn focus hoofdzakelijk bij het ontwikkelen van onze V20. Het tekenwerk, het maken en het testen van onze innovaties is waar ik erg blij van word. 

 
Potten Jurre-38

Jurre Sijpersma

Public relations

Ik ben Jurre Sijpersma, 18 jaar oud en ik woon in Scharnegoutum. Ik zit in het vierde jaar van de HAVO op CSG Bogerman in Sneek. Vorig jaar ben ik via het Technasium in aanraking gekomen met Solar boat racing. Ik had hier veel plezier in en wilde graag betrokken blijven bij de solar sport. Vanuit die drive ben ik terecht gekomen bij DB-20. 

Ik ben verantwoordelijk voor de public relations. Ook spreekt de technische kant van ons V20 mij erg aan. Veel van wat ik leer in het team neem ik mee in het dagelijks leven. Samenwerking, teamspirit en hoge eisen stellen aan een product en de resultaten  zijn voor mij belangrijk.

Potten Hylke-39

Hylke van der Zande

Executive Mechanical Engineer

Ik ben Hylke van der Zande, 17 jaar oud en ik woon in Abbega. Ik zit op het moment in het vijfde jaar van het VWO op CSG Bogerman in Sneek.

Na deelname aan de Young Solar Challenge ben ik samen met Jurre toegetreden in het DB-20 Solar boat team. Ik ondersteun Wytse in de engineering. Een leerzame en interessante taak!

Dominque Swillens

Electrical engineer

Mijn naam is Dominique Swillens. Ik studeer op het moment Electrical Engineering aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Op uitnodiging van het team heb ik vorig jaar geholpen bij het klaarmaken van de boot voor het wedstrijdseizoen. Dit beviel zo goed dat ik ook mee ben gegaan naar het NK in Akkrum. Hier heb ik veel aan gehad en ik ben uiteindelijk met plezier mee geweest naar alle wedstrijden het afgelopen seizoen.

Binnen het team houd ik mij bezig met de elektronica van de boot en tijdens racedagen ben ik verantwoordelijk voor de logistiek binnen het team.

Close Menu