V20 it is!

2016

2016: V20 it is!

In 2016 was het zo ver, we zouden een V20 gaan bouwen bij Polynautic in Sneek.

De DB-20 had de eer om als eerste V20-romp uit de mal te komen. Helaas bleek deze te zwaar en moest er een volledige laag carbon weg geschuurd worden

In eerste instantie zouden we enkel ondersteunen met het inbouwen van de elektronica in DB-20. De samenwerking bleek echter zo goed er besloten is om ook het spantenwerk in samenwerking met Polynautic te gaan inbouwen. Toen deze er eenmaal in zat, was men erover uit. Dit team zou als eerste een wedstrijd gaan varen met de DB-20.

Nadat we de eerste testvaart gedaan hadden en de vleugels goed afgesteld hadden was het zover: De allereerste wedstrijd met  “de grote solar”.

Tien intensieve racedagen; van Amsterdam door het Friese landschap naar eindbestemming Leeuwarden. In totaal moest er 180 km afgelegd worden. Na een zonnige aftrap in Amsterdam liet het weer ons in Lemmer in de steek.  Harde windstoten en zware bewolking maakten de competitie erg zwaar, waardoor de eerste etappe al snel gestopt moest worden.

De dagen daarna ging alles beter, de wind ging liggen, de zon begon te schijnen en de snelheid kon omhoog! De concurrentie was ontzettend sterk tijdens de wedstrijden, maar wanneer alle boten gefinisht waren, konden we vooral veel van elkaar leren.

Er kwam, met de finish in Leeuwarden, een einde aan spannende racedagen. Door de slechte weersomstandigheden hebben we de race niet volledig op eigen kracht kunnen voltooien. Het harde werken werd beloond met een prachtige tweede plaats.

We lieten het Hollandse weer achter ons en vertrokken naar het zonnige Monaco. Met de V20, in de minderheid tijdens de Monaco Solar Boat Challenge, moesten we meedoen in de competitie van de topklasse. De strijd werd zwaar, maar niet onmogelijk. De DB-20 wist stand te houden op de krachtige en hoge golven van de Middellandse Zee. We konden trots huiswaarts met een geweldige ervaring én een derde plaats in het overall-klassement. 

Close Menu