2017

2017: Onze eerste innovaties

2017 Was voor ons het 2de seizoen in de V20-klasse. Dit zou voor ons het eerste jaar worden waarin we onze innovaties in productie zouden gaan nemen en vervolgens konden gaan testen.

Waar we ons hoofdzakelijk mee bezig hebben gehouden was het ontwerpen van onze eerste eigen T-vleugels. Dit viel niet mee, want we hadden geen ervaring met het ontwerpen van vleugels en we zouden een complete bevestiging in de boot moeten gaan maken.

Het seizoen is traditiegetrouw begonnen met het NK in Akkrum. De dag voor de wedstrijd werd besloten om nog een laatste testvaart uit te voeren, helaas brak tijdens deze testvaart één van de T-vleugels af toen er onderwater iets geraakt werd.

Snel werd er gereageerd door het team en werd de V-vleugel gemonteerd om nog vliegend mee te kunnen doen aan het NK.

Helaas mocht dit niet baten en eindigden we als 2de in de V20-klasse.

 

Later dit seizoen hadden we nog een wedstrijd in Lelystad, tijdens deze wedstrijd konden voor het eerst onze eigen T-vleugels testen. Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat de vleugels net zo efficiënt waren als de V-vleugel, maar dat de topsnelheid hier wel onder te lijden kwam. Hieruit hebben wij onze lering gehaald en besloten niet meer verder te varen met de T-vleugels, totdat deze volledig getest zouden zijn.

Ook zijn wij in 2017 uitgenodigd om demo’s te komen geven op de Foiling Week aan het Gardameer in Italië! Tijdens deze demo waren wij actief op het water samen met allerlei andere watersporters. Waaronder E-foilers, foilende catamarans en héél veel Moth’s.

Na onze demo in Italië zijn we doorgereden naar Monaco waar we van start zijn gegaan tijdens de Monaco Solar Challenge. Tijdens de wedstrijd hebben we alles moeten geven voor een plek op het podium, maar helaas was het niet genoeg en zijn we als 4de geëindigd.

Als seizoens afsluiter hadden we nog de wedstrijd in Rotterdam tijdens de wereldhavendagen. Het weekend begon er goed, maar halverwege de wedstrijd begon het keihard te regenen! Hierdoor veranderde de wedstrijd langzaam in een accuboten-race in plaats van een zonnebootrace!

Close Menu